4/10/12

susu aper ni??

kesian dekat anak mama..bukan mama nak paksa qis minum susu ilham tu..mama rasa susu ilham ni macam bagus  ja untuk qis yang baru nak mmbesar ..setiap ibu bapa mesti nak bagi apa yang terbaik untuk anak2 kan syang..ok lah kalu qis tak nak minum susu ilham mama tak paksa okey..mama akan belikan susu mamil gold balik..qis gud girl kan..tak nak moody yer syang..tak nak majok majok yer..qis kan gud gurl mana boleh majok2 ..tak shomelll lah..kesian dekat qis tok caq cerita qis majok stu hari tak nak mandi,tak nak pakai pampers,moody,termenung,macam ada masalah besaq..hahaha..macam2 la qis ni..mama just nak tukaqkan susu qis saja..bukan buat apa pon..


ha ada tera2 ibu misali dak?? ka ada tera2 misaiali..ngeee
mama  memey tersangat bekenan  dengan susu ilham ni..dengan cargas ,mama,qis,tok yang pon p  mydeen bukit jambul nu ha untuk beli susu ilham,sekotak rm47.90 kot ..600gram...sesambil jalan mydeen pasangkan  lagu maher zain..si qis ni mama,mama,lagu insyaALLAH kan..banyak kali dok tanya sambei nyanyi..mama layan je la..hahahaha..qis minat maher zain tau,cam mama.ngee
mama dah memang xcited tahap  cipan bara nak bagi qis mnm susu ni...

sesampai ja kat rumah.dah tak sabaq2 ni nak bancuh susu ilham ni,
mama pon bancuh susu ilham bagi dekat qis..then qis minum
lepas tu qis tanya"susu ape ni?"
mama cakap  susu mamil gold la syang..dia pon cakap balik mamil gold,mamil gold...

abeh juga sebotoi..wahhhhhhh makanya mak hepiiiii laaaaaa..qis mnm abeh sebotoi..qis soka la susu baru ni..
tapi kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditengah rembang!!
wakakakaka

tadi kol tok caq qis..tok caq cakap...qis merjuk  hari ni moody ,,ckap pon tak mau...tengok dia pikiaq macam ada masalah besaq..semua dia tak mau..kesian tgk dia..dia minta susu tapi bila bancuh susu dia tak mau,dia tau tu bukan susu mamil gold ,alahaiii anakku ...tat why la pagi tadi dia tak mau p umah to caq,sbb susu ni kot..

balik dari keja teruih p beli susu mamil gold utk qis...sesampai ja kat rumah,
qis macam biasa  rutin harian  qis akan  buka  pintu keta,,siap bagi salam gtu..sambut mama  konon2nya..

time mama masok rumah, qis memang tak perasan lagi,mama dah belikan  susu mamil gold yang baru,,pastu baru mama cakap..
'nahhhh susu mamil gold adik"...memang nampak jelas raut wajah qis,dan mama juga dapat rasakan qis teramat hepi n really hepi bila ternampk susu mamil gold pebret qis..qis pegang  n belek2 susu tu,siap cakap,jangan p mana2 tau dok sini dengan qis...amboiiiiiii dah serupa ibu nombot 2  plak susu mamil gold tu..memang tak leh nak pisahkan la..mamil gold n qis ni..

huurmmmmm.. qis gud gurl kan..qis dah pandai baca doa tido,doa makan pon cket
hari insyaALLAH qis dah boleh bca sepenuhnya,alif  ba ta pon dah kenai banyak dah,ambil ayaq sembahyang pon qis dah tau,tapi agak tunggang terbalik,kekadang basuh tinge dulu  baru basuh tangan,hehe

ok mama tak akan paksa qis , lagipon qis kan kecit lagi ..cukoplah sekadar sepotong  dua kalimah ALLAH kamu dah menghafalnya setaraf dengan umor kamoo  nak ..yang tu pon amat membanggakan mama,mama akan sentiasa berdoa dan berusaha apa sja yang terbaik untuk anak mama ...
mama sayang qis macammna mama sayangkan diri mama qis tau..u are mu soul bebeh..auuuuuuuucaaaaaakkkkkkkkkk...




2 comments:

kayrul-shah said...

lama tak masuk blog kyra nie, dah berubah wajah dah...

budak2 kecik susah sikit kalau nak tukar susu..dah kena selera diorg, kalau tukar kompem sanggup la mogok lapar

-cinta soFiaSafiya- said...

dik, pelanpelan laaa tukaq susu dia..mana leh zass cemtuhjaa...

hahahahaha, kaknida pn nak sebenaqnya bg sofia..tp jauh sngt nak dapat..xdaya rasanyaa tuhkaa dok langgan dutchlady gaklaa