8/2/11

orang masak:)) aku???????? tak::(((

bestnya tengok entry kenkawan ni..ramai yang menyediakan juadah berbuka puasa hasil dari air tangan sendiri..tahniah syukur ALhamdulillah..seronok aku tengok..sebab ada kebolehan memasak..tapiiiii???????
macam aku..selalunya untuk juadah berbuka pergi beli kat bazar jer..nak masak tak sempat melainkan time cuti baru masak..nak buat camna..kerja kan..lepas tu kerja bukan buleh balik awal pon.. mana mana pon 5.30 pm baru buleh balik..mana la sempat nak masak bagai ,melainkan masak kat bazar ramadhan..mudah dan cepat..main tunjuk2 then kasi duit siap.....mudah kan..;))..nak makan apa semua ada....
hahahahahahaha...kalu  bos bagi kebenaran balik awai pukol 4 pm camtu kan bagus,,rasanya sempat kot nak masak..ecececececece..ye ye o jer aku ni kan...hari ni masih lagi berbuka di rumah mak mentua aku..tiap petang ajak menantu dia berbuka sekali..muahahahaha,,,thanks mama jemput menantu hantumu ini..hehehe
ok la nak sambung balik BW,,nak tengok menu apa lagi mmber blogger memasak...
selamat berpuasa:)

10 comments:

MiYOKO SuKi said...

hehe..samala kite...dulu, kt png, mkn umah tok je...skang ni, dah dok sornag2, kena msk gak laa...tp sesimple yg bole....

blk kje kul5ptg...bukak posa pukl8.40 so, ada byk masa nk msk...hehe...

selamat berpuasa, kyra....

PinKy MoMMa said...

tak pe..tak sempat takkan nak paksa yang..tapi juadah bersahur tu masak..kagum siap bangun kul 3 pagi hehee..adoiiyaii ngantuknyer time tu huhu..

Kyra said...

titin:ok la banyak masa nak masak..ni balik koi 5.30 mana dengan jammed lagi..tak sempat la nak masak
selamat berpuasa juga untuk titin

-oP_ida- said...

selamat puasa khai......
rajingaklaa kamu p tunjuk-tunjuk...
abes sy nie lagik jahanam..... lansung tak lalu.....makan apa ada ja..huhuhuh

Kyra said...

pinky momma::sahur pon masak abeh simple ja..huhuhu

Kyra said...

opida:tunjuk2 yang mna sempat...kak nida besala alah kan..tak lalu mnom la milo or susu

NeenaAnuar said...

I pun bukannyer sempat masak di hari bekerja.. kalau takat nasik goreng tu pun boleh lah lagi kott.. kalau lauk yg mewah2 memang confirm jgn diharap lah.. coz memang tak sempat nak menyediakannyer... pasal tu lah I kalau masak dihari ahad akan masak lebihhh banyakkk so that leh tahan utk hari senin selasa and silap haribulan leh sampai ke hari rabu! ehehe..

if not I pun main lauk tunjuk2 jerr di hari bekerja! :)

kayrul-shah said...

ala siannya tak sempat...bazarkan banyak, hehehe..tunjuk je mana berkenan..janji dapat berbuka ye tak

Kyra said...

neena::wow dahsyat kamoo.tak pe la masak juga kan..so untuk para2 somi..kena paham la yer

Kyra said...

kayrul-shah::betol2 bazar kan banyak..tunjuk2 je la