6/15/11

~CARA2 MAKAN LAKSA~

Sediakan seplastik laksa yang dibeli dari makcik juai laksa bukan juai bihun ok!!!! laksa laksa paham!!!!!!..laksa dan kuah satukan yer..then masokkan straw kedalam plastik yang mengandungi laksa dan kuah ,hirup kuah laksa menggunakan straw..
ok..then dah abes hirup kuah laksa menggunakan strow..abeh dah kan?...tinggai isinya jek pulak...korang pegi ke sinki atau rembat air sesape..then korang basuh bucu plastik tu...bucu  plastik tu korang gigit macam tikus mondok then makan isi laksa tu dengan lahapnya..lepas abeh makan laksa tu dengan cara yang unik ni...pegi cepat basoh tangan n mulot korang..dah comot bebenor aku nengoknyer!!!!!!!!!
ekekekekekekekekekeke............


okey cakap penang balik..dah rasa macam terbelit lidah aku cakap keyyyyyy ellllllll ni..
hampa dulu sekolah mna?????kampong ka bandaq..aku dulu sekolah kampong..tu pasal la makan laksa tak guna pinggan tapi guna plastik....
teringat lagi aku time balik sekolah dulu2...sebelum nak balik mesti kena spare duit buang 3 kupang habuan nak beli laksa satg..sambei kayoh gerek ramai2 buleh la makn laksa cenggitu..hehehehehehe..pelik kan..tapi nikmaaaaattttttttt ooooooo makan laksa camtu..yang herannya tak tersedak pulak dok hirup kuah laksa  guna strow..hahhhhhhhhh terrer  tak kami?????
lama dah tak makan laksa guna strow...kalu lani mau tersedak makan  laksa lagu tu...tak pon orang cop mereng!!!!ekekekekeke...syok la time kecit2 dulu..rasa macm nak panggei tok doraemon ja..mai putaq masa jadi kecit2 balik!!

12 comments:

halila Ibrahim said...

hehehe... saya pun sama .. isap ngan straw jugak kuah.. tapi dulu kuah banyak.. rega 2kupang pun kuah penuh plastik pasai makcik tu tau kot budak2 dok isap kuah...

naja said...

erm kami pn penah mkn laksa guna straw cenggini...

kalo kuah pekat xyah pakai straw dah

pastikan kuah serasi n serap dlm laksa... then terus letak mulut di plastik tuh, tolak perlkahan2 laksa ke dlm mulut...

leh imagiine x? xtau nk terang camna...hihihi

memang nikmat... hari2 mkn laksa...
zaman la xdak dh kot...

kalo ada ce citer katne? hihihii

-oP_ida- said...

huhuhuhu..mcm makan LAKSA china dah kekdahnyaa......

-oP_ida- said...

huhuhuhu..mcm makan LAKSA china dah kekdahnyaa......

estee_8980 said...

uniknya cara hampa mkn laksa...tp sedap ooo laksa no..boh plak otak udang skt..meleleh ayaq lioq

kayrul-shah said...

kyra, sama la plak..dulu kayrul pun macam tue masa sekolah agama kat penang. Bila beli laksa mesti sedut kuah guna straw pastu buat macam kyra makan gak...memang nikmat la

Kyra said...

halila::tu la..dulu2 rega murah ja...2.3 kupang pon belambak...sambei nak lik sekolah...makan laksa camtu...nilmat tu..

Kyra said...

naja::tau tau..yang tu selalu juga buat..tapi nak cepat cara cam kyra dok buat la..kalu buat cara camtu nampak sopan cket...kyra buat cara rock hehehehehe

Kyra said...

opida::ni laksa pure melayu punyer time2 kecit2 dulu..makcik tu pon dah tak buka kedai tu

Kyra said...

estee::hahahaha unikkan..laksa mesti la sedap ..kena kuah pekat2 cket..amboiiiiiii terangkat tu!!!!!

Kyra said...

kayrul-shah::hahahaha..sama juga yer..sedap kan makn laksa camtu..

Mama Likha said...

hahaha heeee mcm geli jer !! trus tk teliur tgk gmbr tu tau !