8/28/12

masak time


hari ni my family nak datang umah..kebetulan nak hantaq my nephew nak continue study dekat unimas.. esok flight early morning der..so kena stay dekat rumah mama  ..kalu ikotkan depa nak kuaq awai dari kedah..so mama suggest stay dekat rumah..tak payah nak rushing bagai..lagipon rumah mama dekat ja dengan airport...tat y la hari ni depa nak datang umah...

rasanya petang  ni kot depa sampai...
semalam dah prepare apa yang patot..masak muhong2 untuk depa makan satg..
tapi dlam muhong2 jadi la juga..mama memang akui mama memang tak terer bab masak2 ni...takat masak untuk makan  family tu boleh la....ngeh ngeh ngeh...melugai aihhh

taraaaaaaa

kari ikan tapi like masak lemak..mabi faktor curry powder cap "o"
orang kedah mmg kenai dengan cap ni..sapa tak kenai mak nak luku pala..ngeee

sambal tumis petai ..

ok yang tu ja sempat masak..satg balik keja baru nak goreng sayur n buat sambal belachan okey..
citarasa kami family memang ala kadar jer...tapi makan lauk camni lagi berselera kan..
kan kan kan kan

1 comment:

-cinta soFiaSafiya- said...
This comment has been removed by the author.