8/9/12

ramadhan 20

semalam balik keja on time...hehehe...lepas tu tunggu papa mai rumah tok caq..sesambil tu layanlah si qis n  her friend main mercun pop n bunga api dekat rumah tok caq...
kemarin kami bertiga merempit p beli juadah untuk berbuka..semalam papa cuti...berbuka drumah sendiri..
menu  nasi tomato+nasi kerabu+kuih+pizza+ayaq cendol+soya+bihun sup..
owhh yer besok mama nak balik kampong  tapi papa x joint sebb kena keja...mama balik dengan my sista n qis..

semalam masak seksiap sambal tumis ikan bilis..
sahur nanti just panaskan jer..sahur selalunya kami akan makan 1 @ 2 menu yang simple ja...janji lapik perut kan..paling banyak pon 3 menu kot..
ok ok

semalam papa n mama tido lambat sebab penangan pandelela rinong..semangat tu menyokong sigadis kenit ni dlam acara terjun 10 meter platform..game start pukol 2 am waktu mesia...
apapun congrats yer dapat sumbang pingat gangsa buat negara...

hahahah tido lambat kan..tadi papa n mama bangun sahur lambat okey..naseb baik sempat juga makan walaupon nasi sejuk + sambal tumis ikan bilis sejuk...

ok hari ni nak p ambil kakak mama dekat jeti..minta kebenaran balik awal sikit..sebb kalu kua lambat kompom jammed..nak plak area town ...tak sanggupppppp!!

hari ni menu untuk berbuka habaq seksiap sebb papa dah decided  nak beli
ikan siakap 3 rasa+tomyam+telur bungkus+kailan ikan masin+air??? x tau lagi..



p/s:: luv u papa..sebab pepagi dah tolong mama sidaikan baju..mama x suruh tapi papa yang nak buat..hehehehe..hari ni papa jadi mr mama plak yer...:-)

4 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

Dik, SELAMAT HARI RAYA jugak....

nnti kaknida p raya kat rumah nah...

khai, tgk iklan tuh seksiap spay kain tola ka, tisu ka erk...SEDEYYY weh.......

kaknida berasa gila tgk video nih..sebb part lastu depa p kubur..allah hu akbar.....T___T

Kyra said...

kak nida::mai mai mai..khai da penang sampai rya ke2...
x pa kena spay tola besaq bila nak tgk bidio ni...

eMMe said...

untung la.. mama qis, tak yah suruh, tau apa nak buat kan.. Me segan nak suruh2 org nih.. tau tau sendiri la kan.. huhuhu...

Kyra said...

emme:: tu la dia tengok kita kelam kelibut tu pasal dia tolong sikit..hehehe..