2/1/11

sabtu(290111)

hallo......hai .......alkisah la citer kyra yang terjadi pada ari sabtu baru2 ni...sabtu baru2 ni hari yang paling menyedihkan nak tau tak mengapa kenapa apakah kemanakah dah kah kah kah.....ari tu plan nak lik kg nak ngantor adikku pulang ke kampong...
ikotkan aku nak lik dgn adik ja so kami  bedua  jela..sbb plan nak lik ari...pas tu pikiaq lik ishh kalu lambat smpai kg..mestila aku tidoq umah mak n abi kat kg tpi camna dgn qis,my darling aku tak leh hikot bcoz kena keja...so aku wat keputusan lik dgn qis la lagipon si qis ni malam2 dia tak leh tidoq dgn orang len kecuali mak pak dia...myybe tk bau tiak kot...tu pasal tak leh lena hehehehehehehehe...
aku cakp kat family in law aku nak lik kg dgn qis...tapi depa kata ish bahaya tu...so mak cik aku kata..tak pa dia ikot jga....so dari berdua terus jadi 4....lagi ramai lagi bgos kan!!!
ok la...kami pon bertolak la dari penang dalam koi 3ptg camtu...aku yang drive..aku pon mlakan la perjalanan dgn bacaan BISMILLAH...
lepaih tu terus meluncur laju (tak laju pon...cipu jer..)
dari penang nak ke bridge perjalanan lancar...elok2 smapi  pengabeh jambatan..keadaan jammed cket je la..but still under control...besa la ada mak cik aku d sebelah..asal aku nak laju cket ja...sora dia...hai khai khai khai...slow cket....
hehehehehe.....pas tu kami pon meneruskan perjalanan  lik  ke kg....
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
kita kalu gna jlan kerajaan ni mesti kena bayaq tol kan???ada cita sedih kat tol ni...masa nak bayq tol kat tol sg dua ni kan..besa la Q la cket...pas tu dalam Q tu....
tiba2 mai sebijik keta dgn laju jga la...bedebammmmmmmmmm cucok  bontot keta aku !!apa lagi aku!!!!terkejut kera la aku....aku tarik h/break mati enjin  bka pintu kuaq la ..apa lagi ...apa orang penang kata KENA MAKI la cina tu...
WOI  LU APASAL BUTA KA???????U TAU ANAK I ADA KAT DALAM tU  u TAU KA??? (ekceli aku tak dak niat nak maki dia tapi aku terkejut)..pas tu aku ternampak la dia pon ada anak gak...cian pulak tgk anak ngan bini dia...(oiitt cina wa minta maap yer sma lu...wa teremosional)...hehehe....aku maki cenggitu  pon dia terdiam sepatah apa pon tal kuaq...aku tnya dia
aku: ok skarang ni camna???
apek cina: wa bayaq sma lu
aku:ok nak byq yer??u nak byq brapa???
apek cina:rm 2rat
aku:ok ok kita setel kat balai ...
apek cina:ok ok...
ekceli aku ni eksyen ja lebih padahal aku bkn tau pon balai polis tang mna nak report...hehehehe....
aku dah penin nak pikiaq aku tel k.nida....time tu k.nida dok kat holiday inn...
sori yer kak nida khai ganggu pogem kak nida..but i buntu u..hehehehe...
tak berapa menet.bebudak yang dok tarik keta tu mai...keta aku still leh jalan keta apek tu la tak leh jalan...rosak trok jga la ..tpi keta aku nampak ja tak terok..tapi time  drive tu aduhai cam wak lori...gogeh gogeh..besa la keta botan mesia....pas tu pick up mai..teruh aku ikot depa p wat repot....
aduhai perjalanan nak p balai pnya la jauh masok jalan kg..time bebudak tu habaaq cam senang ja..dah la 1st time aku jejak kat bumi tu!!!
dalam ati mampoih la aku nak lik satg...
lepas wat report aku lik..pas tu aku tanya mak cik aku..tau dak jalan???takk tau ..tnya adik??????tak tau..
hmmm nak tnya qis..mendapat la aku..dia cakap hahaha thak thauuuuuu..ngan jari kenet2 dia...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
camna nak lik ni...aku pon apa lagi kcau kak nida lagi.....bapa puluh kali aku dok kol dia...cian kat dia...maapppppp byk2 yer ekceli khai tak tau langsong jalan ni....
pas tu rhodok punyet rhodok lastly...
ALHAMDULILLAH JMPA JG JALAN NAK LIK...
YEPPPPPPPPPPYYYYYYYYYYY
ni la pengalaman yang aku tak leh lupa...dah la xcdent...sesat pullak..rounggg abeh segala tempat...aduhaiii....alkisah la citer kyra ni yer
meh nak tunjuk my tenggiling biru n keta apek cina tu xcdent yer....



my lovely tenggiling...

keta apek cina tu


5 comments:

-aNida OtHmaN- said...

sian cina tuh...dh laa nak raya p cium keta khai plak..abes muncung keta dia..huhuhuhu

kalO kaknida pn memula keluaq TEMPIKK dL..gilaa ka hapaa kan tetiba roDong keta kan..huhuhu...

khai, rasanyaa cina ni ralit kot dakpn lajU..takdan nak brek....
tp alhamduLillah sume dh selamat sampai kan...


**KHAI sila PEBESARKAN font...jenuh pakai kanta nak membacanyaa...

Kyra said...

.tu la cina tu sian dia dah la nk raya ..tpi nak wat camna..keta dia jatoh cinta kat keta sya..tu pasal la keta dia ciom keta saya...hahahaha

Cik Z@i Pen@nG said...

huhuhu...x penah lg la kena situasi cmtu...
cmne la prsaan ms tu ye...

Kyra said...

zai penang: ha perasaan terkejot thap gaban ler..dah la 1st..pas tu plak anak ada kat blakang dok tido ats riba adik naseb baik tak jadi apa2....keluaq kena hampot dulu ler...jahatnyer nyah....hehehehehe

MiYOKO TACHIBANA said...

sian nye kt kyra....

tin penah jd kena lggr bontot gakk ngan amoi cina ats bridge dolu2...

mmg bengang giler...sbb amoi tu bw laju giler2 cam jln ni dia yg punye.....

tol sg dua tuu..da dkt ngan umah i...hihi