9/19/11

malaysian red cresent society penang branch annual fund dinner 2011

wahhhhhhhhh dinner lagi ko jah..kelas gtu..ekceli dinner ni bukan kampeni ai yang buat ye tapi persatuan bulan sabit merah yang buat..weall joint je...makan free weh sapa tak nak...mak suker tau!!
dinner diadakan di  trader hotel by shangri-la...
sesampai ja kat lobby otel ...wahhh manyaknya manusia..ramai chinese
melayu dan india beapa kerat ja ada besa la pbsm kan di konker oleh chinese mesti la warga chinese banyak kan... kalu nak ikotkan pakaian lounge suit/ batik lengan panjang..tapi tak ikot sangat pon..semuanya sheksi pakai nampak ponggong..ngeeeeeeee..
aku pon sama tak ikot tema juga..besa la bukan dinner kampeni aku pon..so tak dak preparation sangat..hahahahhahaha..
sesampai ja kat lobby register n bagi no for lucky draw..
kot2 la malam ni lucky berpihak pada aku..perasan kan..tak pernah lucky pon..berat bebenor
lepas register masok lobby duduk dekat table no 39..table kami yer...
duduk2 je terus buka beg apa lagi ambek gambaq krit sana krot sni..buat macam tak dak orang disekeliling..kalu malu2 nak ambek gambaq jawapnya tak dak kenangan la yer!!tu petua
sila amalkan..hehehehe
 majlis stat agak lambat sebab ym tunku tan sri shariman bin tunku sulaiman n yg abhg datin sri hamidah mohd hassan mai lambat...huhuhuhu...kalu nak ikotkan kalu depa mai mesti semua kena bangun nyanyi lagu negaraku tapi..lagu pbsm ja ada....
lepas tu terus ada opening dance entertaiment by jone bond songs by chole..aku tak sure la dia ni melayu ka apa..nampak macam mlayu.ok abaikan
then lucky draw yang pertama..hmmm tak dapat pon pulun la dok dengaq no..tapi hampeh
sementara diorang dok announc pasal no lucky draw kami di hidangkan dengan menu yang pertama semua chinese set menu
 4 dish combination.kerabu mango with roasted shredded squid,tempura fish with mayonnais wasabi,deep fried prosperous money bags pandan chicken..tekak ku kata sedap
yang kedua emperor's soup with shredded chicken and crab meat...maaf tekak aku tak boleh terima
yang ketiga steamed herbal chicken wrapped in glass paper...maaf terus  uuuuweeeeekkkkkkkk
yang k'empat braised pcific clms wit black mushroom and green garden green...boleh terima cket ja
yang k'lima wok fried prawns wit butter,oatmeal and curry leaves ..sedap la juga
yang k'enam deep fried red lion fish in sweet and sour sauce...pergggh ikan keras macam batu
yang k'tujuh fried crispy noodles wit shredded chicken and chives ...hmmm tak sedap!!
yang k'lapan leng chee kang...tak sedap juga...
hahahahahahahahhahahaha...aku dah agak dah hotel ni tak sedap sangat, dulu aku pergi buka posa kat cni juga,,,ikan hnyaqqqqqqqqqq,..tak boleh blah..tapi..walaupon makanan tak sedap..tapi kami enjoy..heppppppppppyyyyy..table kami yang palng meriah sebab jone bond and group dance dia selalu mai kat table kami..kelas kaaaaauuuuuuuu

k.intan n me

naser naper masam je
laporr ek

kak ida

abg cik

maliss gojes kamoo mlam tu


ni kembar siam..syuk n a.lan

kak intan yang memanjang senyum


eh macam sepadan jer,..opssssss!!!

usop n anuar a.k.a abg cik


warga plc


malaysian red crescent


ni la bond jones tu

dapat door gift


kami n kami n kami

time ni guest tak ramai lagi

alalalalalalalalalahhhhhhhhhh

ratu peace maliss in da house

ni pon warga plc jugerk

dah kenyang camni la keja kami

ewah ewah macam perantin plak kamoo kak noh

apa pun semalam memang enjoy walaupon makanan tak sodap...camni la manusia tak bagi mkan mengata dah bagi makn pon mengata bila tak sedap...jadi cam orang somalia baru tau./.kekekekekekekekekek

1 comment:

-oP_ida- said...

khai nampak chantikk dlm sume pic nieh......jelas kejelitaan