12/8/11

respek cket if tak mau mengkedarah

As salam tak mau la nak emo kat cni sangat cuma nak melepaskan geram dengan sorang makhluk ALLAH ni...Memang tak pernah nak respek dengan orang!!!...

kalu ya pon hamba Allah ni tak makan sesuatu benda tu....tolak la pelawaan dengan cara yang baik..bukan dengan cara mengeji pemberian yang kita bagi tu..ISLAM DAH AJAQ PASAI PA HANG TAK MAU  IKOT!!!
TU BUKAN CARA DALAM ISLAM!!

tadi mama qis ada makan seaweed..then dia tertengok...mama qis pon pelawa hamba ALLAH ni
tau dia cakap apa...tak mau la makanan macam sampah.!!...
mau tak hot mama qis ni..napa ingat mama qis makan babi ka..sampai hati  hamba ALLAH  ni sanggup bercakp  macam tu...kenapa dia langsung tak ada sifat hormat even sebesar zarah pon...

mama qis memang tak nak gadoh...mama qis just sound ni bukan sampah tapi makanan...terus terdiam hamba ALLAH tu!!..takkan nak makan sampah kita ni bukan hanjeng...!!
apa salahnya tolak pelawaan dengan cara yang baik..contohnya maaf aku tak selera nak makan benda camtu...ok fine ...ini tolak pelawaan dengan cara mengkeji sebegitu rupa nauzubillah...mana sifat dia sebagai seorang umat NABI MUHAMMAD S.A.W...

 hamba ALLAH ni banyak kali dok cakap makanan macam sampah makanan macam sampah...mama qis tak tau apa motif hamba ALLAH ni dok ulang  sebut benda yang sma...exceli  mama qis memang tak nak gadoh dengan sapa2 pon..lagipun kerja sekali..respek la antara satu sama lain.....

2 comments:

-oP_ida- said...

cela REZEKI ~ ALLAH SANGAT tak suka!!!!

Kyra said...

TU LA cela rezki...geram kan