12/22/11

mekaseh ats suggestion yang amat berguna...

hai as salam jumaat semua..amacam hari ni ok kot??
harap2 sihat la yer...alkisahnya camni!! dulu kan mama qis ada story pasal camna nak bagi anak tinggalkan ketagih puting kosong..
seingat mama dlam bulan 5 kot..then bulan 7. 2011 dia dah tak isap puting tapi hari ni baru nak story..ekekekekeke
ALHAMDULILLAH..(kang jadi halimah susah ma)
lepas 2 bulan member2  blogger suggest  camna tak nak  bagi anak kita ketagih puting kosong  dekat mama qis akhirnya berjaya ....pulun pnya pulun dlam masa 2 bulan 2,lastly qis berjaya juga tinggal BAK(puting kosong dia)
fuhhhhhhh lega....susah juga tau especially time dia nak tdo..memang tersangat mengcabar...
mama potong puting dia,kiranya semua la yang mmber suggest semua mama buat and lastly..BERJAYA..
mekaseh semua

tapi lani mama qis tengok mentang2 la dia dah tak isap puting..dia asyik dok menyakat kazen dia plak..umur muda cket dari qis..dalam 1 tahun 9 bulan camtu..sekrang qis dah 2 tahun 3 bulan...memang patot tak isap puting pon kan!!
dia memang kuat menyakat kazen dia..
qis ambek puting kazen dia letak dalam baju,then dia cakap tak leh icap utin tau ..ada uyat..eeeeee kotoq..ada taik ucin...eeee kotoq tau kotoq..tak mau icap utin tau!!...(ai warning kazen dia plak)
si kazen ni punya melalak ..qis rembat puting dia...
kekdang tu budak2 kat situ pon dia sakat juga even budak tu umuq dalam 5 thun camtu pon dia menyakat...hurmmmmm qis qis..
kalu sesiapa yang nak tips camna nak bagi hilangkan ketagih anak menghisap puting boleh la rujuk entry ni!!

sekian

2 comments:

-oP_ida- said...

lega suda..pasni mama xyah dah beli putin mcm-mcm pesen kat qis..ehehehe

save duit mama..heehhehehehee

-oP_ida- said...

lega suda..pasni mama xyah dah beli putin mcm-mcm pesen kat qis..ehehehe

save duit mama..heehhehehehee