7/15/11

akit dada or notty sangat!!

kemarin balik keja..jalan jammed giler..sampai terketaq-ketaq kaki aku ni dok change gear almaklum la keta manual camni la..alangkah bestnya kalu keta auto tak la lengoh  sangat kaki aku drive time jammed cenggini ..tapi apakan daya yang tu ja harta yang ada..soo bersyukur je la...
sampai ja kami rumah uhhhhhhh lega rasanya..sesampainya  kat rumah orang pertama yang aku nak tengok..mestilah my boshom qis..rindu sangat kat dia...
rasa macam nak geget2 ja budak boshom ni tau..tapi kesian la plak..dia bukan bam bam pon..hahahaha..like mother like daughter la...tapi sekarang mama dia dah tak pegang  pingat kekurusan tu,mama dia dah nak pegang pingat kegemukan plak..hahahhaa...ramai orang ckap kat aku ,hang gemuk kan sekarang
aku jawap balik biasa la laki jaga elok..hehehehehehe...
ok tinggal  bab gemuk dan kurus..bukan topik yang nak dibicarakan
sebenarnya aku risau la dengan qis ni..semalam sedang dia main2 terloncat-loncat,terhegeh-hegeh lari..tetiba dia cakap akit dada sambil  tangan dia dok tepuk2 dada ..tapi tak pulak qis  tunjuk symptom betol2 dia sakit dada..lari keliling rumah,terlompat-lompat lagi ada la...ishhhh budak ni kan..banyak kali dia cakap akit dada akit dada..kekadang tu qis dengar sapa2 cakap dia akan  ikot ..aku rasa dia ikot sapa2 cakap kot(sedapkan hati mama) ...tu pasal la ,aku kalu nak cakap pelik  aku ushar dulu.. takot dia ikot.. kalau qis dengaq,kompom2 dia akan ikot....
aku tanya dia..qis sakit dada ka??
dia angguk akit dada akit dada ...;-(
menari la tu!!



nampak gg ikuih(tikus)

tapi hati aku kuat mengatakan yang anak aku sja main-main ja.. maybe dapat ayat baru kot..tadi kol cakap dengan dia..tanya still sakit dada lagi tak????..dia jwap..dak dak dak..ishhhhh qis ni kan...dak pulak..notty tau budak qis ni..
kat rumah dia memang notty ..tambah2 kat rumah tok dia.. lagi la notty ,ekceli tok dia yang jaga kalu aku pegi keja..kat rumah tok dia bukan qis ja yang ada..tok qis ada juga ambek budak lain untuk dijaga..ramai member qis ni..ada 5 orang member qis..semuanya laki..qis ja perempuan..tu pasal perangai qis macam laki.... aduhaiiiiiii ponin kepla eden..kiranya qis la otai kat rumah tu..ada satu hari tu..semua budak tido kecuali qis ja yang tak tido..besa la otaiiiii..bagi anak buah tido dulu la..hahahahaha..bila bebudak tu bangun..qis cepat2 amek getah buat aksi macam nak jentik orang ..qis cakap kat bebudak tu...idoq idoq idoq..ishhhh la..bebudak tu  baru nak bangun kena   paksa dengan qis tidoq  balik dalam keadaan mamun2  plak tu....tapi ada sorang baby kat rumah tu..qis suka dengan baby ni..umuq dalam 7 bulan kot..badan baby tu..kusssss semangat..bam bam gila..sampai misi suruh diet..pelik2 ...qis suka dengan baby ni..dia selalu ajak baby ni..main ngan kakak,,mai mai main ngan akak..qis dok ajak baby tu,,hahaha.....baby tu baru buleh meniarap!!lambat lagi la nak buleh main dengan qis!!



TENGOK!!! MUNCUNG DIA


ni la baby tu...lagi besaq pada qis..


kawan-kawan qis ada lagi tapi pix tak amek la plak..yang ni ja ada
 dengan bebudak tu pon qis suka main  juga tapi,
bebudak   ni  semua takot dengan qis.. sebab qis  selalu buli bebudak tu..kesian aku tengok.... kalu marah pon kejap je la qis dengaq lepas tu buat balik!!kekadang tu aku tak berapa tau sangat nama budak2 tu...aku nanti refer kat PA kecit aku la..semua qis buleh hafal nama2 mmber buli dia..hahahhahah..mentang2 la rumah tok dia.. jadi otai la hang!!!

12 comments:

Dee said...

posing muncung mulut tuh..cutenya..

-oP_ida- said...

hahahahahha...bijak ang ang KHAI weh...
so leh tambah dah nie....ehehehee
bila qis nak jmpak KAK SOFIA nie...

Kyra said...

DEE::muncung mahai tu..ehehehe

Kyra said...

opida::nanti qis p jumpa kak pia ek..hahaha kakak la sgt lari 8 hari ja kak pia oi...

Liza Razak said...

ke main lagi si qis ni jadi otai kat umah tok die..ape2 pon dia sgt cute!!

kayrul-shah said...

aikk..kecik2 dah pandai sakit dada ker qis...baby tue nampak lagi besar plak dari qis...tak larat macam nie kalau qis nak dukung..hhehehehe

Kyra said...

liza razak::hahaha tu la umah tok dia buleh la jadi otai..kalu rumah orang siap la dia

Kyra said...

kayrul-shah::baby tu besaq sampai nurse suruh diet..qis pon tak larat nak angkat dia..hahahahaha

zati embong said...

comelnya dia kak.sukalah.hihi.mata bulat molek.

PinKy MoMMa said...

muncung sexy tu mama dia ajar ler tu hehe..miawww :)

Kyra said...

zati embong:hahaha mata boolat

Kyra said...

pinky momma:;tu la qis ni memang rajin tiru