7/5/11

owh tidak mama qis penipu orangnya!!!!

as salam selamat pagi ... dikeheningan  pagi yang mulia ini,mesin2 photostat berbunyi  trekkkk trekkkkkkk!!ada yang berkerja ,telefon  pula tak henti2 berdering dering owhh indah suasana pejabatku ketika ini..muahahahahahahaha...ayat mereng la pulak!!!
kalu karangan aku cenggini punya ayat..kompommmmmmmm   failed
wahwahwahwahwah!!!
ok berbalik kepada tajuk entry ni..semalam kakak aku  telefon..tapi aku mamun2 time dok cakap tu,mana taknya koi 12malam kol..dah tentu aku punya bontot pun sudah besiul maaaaaaa(wah ayat berbaur lucah..sila abaikan)..hmmmm akak aku pon malaih la nak layan aku cakap time mamun2  ni soooooooooo!! akak aku cakp besok la akak kol  hang lain!!!
ok!!!
mai pagi ni aku pon kol la akak aku balik..
nak tau apa cer??????
exceli akak aku bengang dengan penyewa rumah dia ni..sewa umah sesuka hati mak tiri dia ja nak bayaq...kalu ikotkan dia kena bayaq sewa 10hb camtu..ni tak..aku bagi contoh la yer 10feb kena bayaq...26mac baru bayaq!!!
hmmm buleh cenggitu..ishhhhh dah la akak aku bukan bagi sewa rumah ja..siap pakej perabot dalam tu lagi...kira masok basoh kaki je la..penyewa rumah akak aku ni buat perangai stat dari mula duduk lagi..akak aku malas la nak halau2 orang cenggitu..lagipon si isteri dia ni petnet..tak baik la kan..tapi semakin lama semakin melampau..semalam penyewa akak aku kol..cakap kunci rumah hilang..hmmm naseb baik la ada spare key..akak aku simpan kat family aku...kalu tak jenuh penyewa tu nak tunggu..bukan akak aku duduk dekat2 situ..mau kena naik kapai terbang juga nak mai hantaq kunci..dalam dok siap2 nak p hantaq kunci..penyewa tu kol..haaaaaaa kunci dah jumpa..ishhhh main2..
akak aku bengang la..depa ni kan..asal ja akak aku minta sewa rumah..mesti create alasan orang ni mati la,xcident,bersalin la..kira alasan yang depa create ni memang dahsyat la..bikin simpati tahap cipan bara...
aku rasa akak aku dah tak tahan kot..semalam dia gtau kat penyewa tu..tolong kosongkan rumah  tu bulan 8 ni..adik dia nak duduk!!
(adik tu aku la)...wahahahahahahahaha..
lepas tu aku pon tepon la penyewa ni..isteri dia yang cakap..kak otw nak balik kuantang ni ada kematiang..apa2 u kol usben kak..sebab kak tak dok sekali dengang dia..sebab asbeng kak ada bini lain kat sna...aik!!!!! cenggitu plak..aku pon tipu la akak tu..cakap kat usben kak kosongkan rumah tu yer,,sebab usben saya kena posting kat sana..miahahahahahahahaha....
terpaksa kena tipu ler...sebab perangai melampau sangat...!!!
kalu korang camna nak ajaq orang cenggini...

hahahahah tunggu sat mama qis p kat hampa wat muka cenggini..haaaaaaa ngeri ka lwak

9 comments:

niena shopping2u said...

heheh..klo kol mlm mmg r mamai..

erm... kna berhati2 msa crik penyewa ni,, wat satu surat prjanjian.. alhamdulillah wt msa skang ni pnyewa umah tu xde wat hal lgi

niena shopping2u said...

heheh..klo kol mlm mmg r mamai..

erm... kna berhati2 msa crik penyewa ni,, wat satu surat prjanjian.. alhamdulillah wt msa skang ni pnyewa umah tu xde wat hal lgi

Kyra said...

niena::tu la dah buat surat perjanjian..satg tak pasal2 diaorang angkot sekali dengan barang dalam rumah tu...

halila Ibrahim said...

emm .. susah la .. suruh keluaq je la..

Kyra said...

halila::gud idea...suruh keluaq noh..ok ok ok

♥MiZz-siHa♥ said...

hehehe..klau orng mcm nie,mmg kene wat cam tu je..klau x,mmg die xserik la..

Kyra said...

mizz-siha::tu la kena buat juga,kita ja kesian kat orang,org tak kesian kat kita pong

PinKy MoMMa said...

nasib baik penyewa umah ku baik..blogger juga hehe ;)

dah jadi best friend..risau kalau dia nak kuar umah nnt huhu..tak sanggup nak bagi kt org lain..bukan senang nak dpt penyewa yg baik kan..

Kyra said...

pinky momma::ok la baik ..ni nyusahkan orang jek..
huhuhuhuhuhh