11/16/11

gagap...kalau korang ada petua minta share sangat!!!

gagap hmmmmmmmm!!!
sekarang umur qis dah 2 tahun lebih dan petah bercakap..tapi yang amat merunsingkan aku sekarang ni..kekadang tu bila dia nak cakap sesuatu perkataan
 for example
mama::mama  qis nama apa????
qis    :::mama mama mama mama nama khai

aku tak tau la first word tu dia gagap @ dia tengah befikir nak sebut nama mama dia...tapi tak la teruk sangat..
kalau boleh  aku nak elakkan dia becakap cenggitu..takot tabiat  melekat sampai kebesar...

heyyyyy.....sapa kata aku gagap..aku test mama ja..hahahhahahahhaa!!!
ishhhhhh tak shantik la anak mama cakap camtu....kekadang time dia cakap camtu..aku akan tampaq cket  dekat pipi  bagi dia lancar menyebut apa yang dia ingin cakap.....tu petua orang tua2...kalu aku tampaq mesti dia terus lancar...
                             
ada orang cakap kalu tak bagi gagap ambek surat yang baru2 posmen pos tampaq kat pp..baru tak  gagap..hahahhahahahahhaha....macam2 kan...

aku baru perasan sejak 2,3 hari ni..kekadang bebudak ni boleh terikut juga dengan kwan2..sebab dulu tak pernah plak aku dengaq  dia cakap gagap...tapi ada la sorang budak kat umah tok qis..dia gagap..hahahahahahaha..wallahualam..

kalau korang ada petua minta share sangat!!!
thanks

4 comments:

Shu Shinju said...

yang shu tau.. petua org tua2 tgh2 dia dok gagap tu kita tampaq..yg tu jer la..hihihi..

tp, yg tampaq ngan surat posmen tu pestime dengaq..hihihihi..

ala..budak2 br nak muleh bcakap camtu la..esok2 ni ok la qis tu..:)

Kyra said...

shu:mebi la kot..budak2 baru leh cakap..tapi isau..hehhe

Mama Likha said...

rasanya gagap ni penyakit keturunan....

Kyra said...

mama likha:rasanya kami tak dak plak keturunan gagap..hihihihihi