11/15/11

jangan ingat bebudak tak pandey menipu hokeh!!

cerita ni dah kedaung dah...tapi aku nak cita jga...sebagai pedoman hidup..ngeee..pedoman tu!! tak tahan...
pedoman ye??
cerita dia camni!!

ok!!..kat rumah tok qis a.k.a baby sitter qis..ada lagi budak yang tok qis jga..depa  ni ada 3 beradik..identiti mangsa
* abang umur 7 tahun perwatakan agak diam..bila tnya cket buat muka dan macam nak rhodok abeh tikaq2..malu agaknya...
* kakak umur 5 tahun perwatakan hmmm bercakap juga tapi  agak sombong
* adik umur 2 tahun sama dengan qis ok..tapi qis selalu buli adik dia ni...hmmmm..cucuku gangster!!

ok dialog antara
tok qis::hampa(kami laki bini) ada tak terbuli @terkata kat bebudak ni
kami::bila masa yang kami dok kata..hahhhhhhhh??kata pa??
tok qis::hmmm tak tau la..mak dia mai habaq tadi..yang papa n mama qis kata kat adik dia pungkok macam pungkok ayam n dok tidoq atas perot adik dia kira macam buli adik dia la....

kami::: time tu rasa cam nak telan orang tau!! ..benda kami tak buat..hangin la wey
tok qis::tu la aku pon tak dengaq pon hampa kata lagu tu
kami:: kami tengok budak2 tu kesian tok oiii...apa ingat kami tak dak otak ka nak buat lagu tu..kami pon ada anak..takkan kot nak buat kat anak orang lagu tu..

aku kekadang cakap dengan bebudak tu punya la susun ayat tapi!!!!!!!!!!!!!!!hampesssss
kesian tengok bebudak tu...kekadang makn bubur nasi ja...sometime aku kasi duit kat depa p beli apa2 untuk depa makn...lastly aku juga yang jahat!!aku bukan nak mengungkit...

selepas dari kejadian tu..aku and usben terus tak layan bebudak tu dah..bukan apa takot tersilap melawak..satg lain plak si kakak tu p menyampai..yang tukang menyampai si kakak tu la.
.
selepas tu tok qis ada cita kat kami.mak bebudak tu  mai minta maaf kat hampa..dia kata anak dia memang lagu tu  mulot pandai sangat.. haiiiiiiiiiii buleh plak....aku tak kisah kalu benda tu betoi ok fine..aku n usben akan minta maaf balik dekat mak dia..masalahnya kami tak buat..tak syok la kan satg  mak dia kata apa plak!! depa ni laki bini suka mengata itu ini kat orang.eeeeeeeeeee
.tak dak masa la aku nak p jaga hal hampa..aku memang tak suka gadoh ngan orang...memang aku tak suka ok!!!

moral of the story::janganlah  percayakn 100% cakap anak korang  dan jangn nak serbu ikut suka hati ok siasat dulu..

4 comments:

Dee said...

alahai..benda2 kecik gitu pun parents dia nak pi tya kat tok qis..dee ni bbsitter ckp apa pun..dee diam je..biarlah..asal org tu jaga anak kita baik..

parents tu pun satu..kalo depa suka mengata org itu ini tak heranlah anak depa pun mulut lagu tu..huhu..

Kyra said...

tu la psal dee..parents depa memang akan cita apa saja yang anak dia p menyampai..hmmmm tak syok la kan

Mama Likha said...

memula, mmg terbelit lidah nak baca hiks....jgn mrh...

Kyra said...

mama likha::hahahahahahha pekat like kopi o