5/25/11

buleh tolong mama qis tak???

hmmmm penin la dengan peel minah ni sorang....tak bagi sat lagi meraung,melalak la pecah sat umah dengaq sora dia...
ni tabiat qis tau!!!...dia ni memang fanatik dengan puting kosong..memang ketagih tahap cipan bara dengan puting kosong,,tak tau camna nak hentikan ketagih isap puting kosong dia ni...time nak tdo ja mesti cari bak dia...xceli dia tak sebut puting tapi  sebut bak..mana dia ambek bhasa bak ni pon mama tak tau..mybe time mama minta puting mama minta" bak puting qis mama  nak simpan" mungkin sebab tu kot dia panggil bak....lekat sampai lani asal nak tdo ka..tengah main pon..kalu teringat mesti soh cari bak dia..kalu tak jumpa bak dia pakai tak lena la dia..melalak hingaq satu rumah..tapi semua tu perangai time  duduk umah tok dia ja..sbb tok dia yang mengasuh dia time mama p keja..balik rumah tak pulak..kalu tak dak puting pon still lagi buleh tido..habaq kata puting kena curi ka..dia buleh tdo lagi..tapi kalu kat umah tok dia jangan harap yer nak lena..ada ubat ganja dia baru leh lena..hmmmmmmmm....macam-macam peel si qis ni tau...
dulu depa kata ptong puting tu...mama dah potong tapi dia still isap jga...tak heran..selamber badak  jer isap puting tu balik...


mengada-ngada nak jadi baby balik!!!!!!!!!

 dulu time masa kecik2 dia merangkak pas tu ambik benda sumbat dalam molot..orang kata rencit lengkuas @ halia taboq kat  tempat dia rajin p merangkak dia jumpa halia,lengkuas terus masok dalm molot..bukan nak luah ka menangis sebab pedas...hmmmmmmm dia nyup nyap lagi p gigit..ishhhhhhhh budak ni..cap apa pon mama tak tau...
mama kata jgan isap puting nanti jadi halimah jongang...hmmm tau dia kata apa balik kat mama, ngang ngang ngang(jongang)....dia suka kata kat mama melampau..padahal dia lagi la melampau..mama dah buntu dah,tak dak idea camna nak bagi dia stop puting kosong ni...dulu memang mama tak bagi dia isap puting kosong..takot camni la jadi..tapi MIL..cakap, khai qis nak isap puting la..tengok dia dok isap jari @ bahu time kita dukong....hmmmmmmm mama malas la nak melawan..pas tu bagi la..tengok dah ketagih..tapi nak buat camna dah budak tu pon suka..tak salahkan  MIL  jga....ada tak spa2 yang buleh bagi idea kat mama...tak tau nak buat camna dah..sebab unuq dia semakin meningkat..takot dia tak buleh tinggal puting dia tu.... alahai qis sampai bila kamoo nak isap puting kosong kamoo tu????????(@_@)

11 comments:

cik ayin said...

sama la anak sedara saya yang sorang ni..gigi dia pun da bentuk pun..urmm

YAYA AZURA said...

dulu kawan yaya ada bg tau..dia potong puting tu niar lubang besar..pastu dia cakap kat anak dia tikus gigit..lepas tu anak dia tak nak dah..hihi...

Cik Asma BLuppy said...

haha.. lucu jgk. masa CAB kecik dulu mak pernah letak bawang kat puting 2. so, sampai sekarang anti ngan puting, susu and bawang....
try la buat... hehehe

Kyra said...

cik ayin::tu la tak nak bagi dia jadi gg..halimah ler..hmmmmm

Kyra said...

yaya azura:: dulu ada potong jga..jap nak ptong buat kali kedua kot2...buleh tinggai..harap2 buleh tinggai la..thanks yer

Kyra said...

cik asma bluppy::good idea..nak try la..mungkin nanti time dia nak isap bau bawang..
mekasih bebanyak..mama try yer
harap2 menjadi la

Kyra said...

orang cakap kalu tak bagi ketagih kena sentiasa tukaq puting tu...puting dia kemain banyak ada dalm 10 jenis kot..tapi ketagih jga...huhuhuhhuhuhu

halila Ibrahim said...

a..a.. puting tu memang buat budak2 ketagih.. seingat sy anak sulong sy je yg pernah isap puting pas tu 2 lagi anak dah serik nak bg... emm .. memang susah sampai satu hari sy kata tikus dah gigit bawak lari.. mula2 memang kesian dia macam ketagih dok teringat tp sbb tak mau bg dia isap setiap kali tanya sy kata tikus kotor amik puting.. berkali2 kata tak pa la..

Kyra said...

halila::okey mama nak try la kata camtu..ramai yang suggest camtu gak..tikus yer...ha ok ok..bagus tu...tima kaseh yer

kayrul-shah said...

susah gak ye nak hentikan anak pakai puting nie...mujur haikal dulu tak ajar, takut jadi macam nie la susah nak berenti tapi nenen tetap hingga la nie..ntah bila la nak berhenti

Kyra said...

kayrul::memag mula2 tak nak ajq tapi..malas nak lawan cakap org tua plak...huhuuuhuhuh