7/9/12

bandar lama kopi putih(halal tak??) old town white coffee

makan makan owh makan..makan untuk hidop atau hidop untuk makan??sma atau serupa??

okey okey  ..bandar lama kopi putih
atau bahasa omputeh dia..old town white coffee..dulu memang tempat pebret aku laki bini..tapi disebabkan  depa kata tak halal..so sengap untuk sementra waktu..

lepas tu opismate ajak makan dekat oldtown..aku tengok ha ok ada tanda halal..dia punya dim sum pon ada tanda halal..

kak nor and kak reen

kak intan n me..abaikan muka apom aku

moca,cappucino,kiwi blended

lasagna(betoi dak aku eja),laksa lemak,mee jawa..

time dekat opis aku sesaja google pasal status halal old town ni..status halal jakim
ada beberapa oldtown sja yang halal..tapi aku makan old town dekat bukit jambul penang...
wahai kengkwan..tolong kompom jika korang tau status halal ni yer...
tapi aku memang dah tak  fikir apa dah..dah terbentang luas..logo halal tu...dia punya staff pon malay..
wallahualam

6 comments:

Cik Asma BLuppy said...

sekarang da halal eh?
thanks akak..

Mama Likha said...

kdg2 bila kita was2 ni dh jadi lain kan..


tp tulah kita tk suka mkn kopitiam ni... tmbh2 sejak terbaca email yg ada org jumpa kaki katak dlm sup tu.. old town white coffe lah tu.. tp wallahualama... katanya kaki katak utk mnyedapkan sup, petua org2 cina.. mama qies thu tak psl email tu ??


mcm kite yg concern bab halal haram ni mmg paticular lah, tp ada org jenis tk kisah kedai2 ni... halal ke tak main belasah hehe

Mama Likha said...

klo kita blh avoid, kita avoidlah kan ? sbb byk lg choice kedai yang kita tidak ragu2 status halal dia...

Kyra said...

cik asma bluppy::kak pon tak confirm deq..sebb ada logo halal dari jakim ...

Kyra said...

mama likha: yer ker mama likha?? sup katak eeuuuuwwwww geli la...tu la kan..lepas ni kalu boleh avoid la benda2 camni kan..huhuhuhu

dah balik dari makan tu baru rasa cam eh betol ke halal..
mama qis rasa confident sbb logo halal memang dari halal jakim....

Anonymous said...

Pls refer to laman web halal. The listed products are purely drink & non of them food.