7/8/12

jaga budak

kemarin cuti....walaupon cuti tapi dapoq aku tak berasap pon..hehehehe bukan apa kemarin ada kenduri..buat apa nak masak membazir namanya..:-0
petang kemarin p  makan kenduri sambut ramadhan belakang rumah tok qis,dekat ja..kentot pon dengaq...

abeh makan semua..  tunggu mummy rina  mai umah..dia juai tudung...tudung dia semua gojes,harga pon berpatutan,hari ni mai keja  aku pakai tudung baru...semangat tuh...

aku macam besa la cuti2 banyak melepak dekat rumah tok qis.nak plak papa keja kemarin lagi la malas duduk  rumah..
adik ipaq aku datang rumah tok caq ,bawa si baby kecik eca nama dia...lama dah aku tak tengok eca...aku minta izin dekat adik ipaq  nak bawa balik eca dekat rumah..dia kasi..weeee seronok..asyik main  dengan baby besaq ja...nak juga aku main bby kecik..(qis jangan mare)..:-)

aku ajak qis balik rumah,sesambil jalan..terserempak dengan jiran2 semua tanya..yang spa pulak ni??
besa la aku memang suka bawa balik  budak2  kat rumah...hehehehehe...bukan sapa pon bebudak yang tok qis jaga ja...

mula tu eca main elok ja..then aku kasi susu,nampak mcam dia mengantok ja..aku tepuk2 tapi ada plak yang jeles..nak mai himpit..sapa lagi bukan qis...then cakap dekat qis..mai tidoq belakang mama,terus dia merajuk lari masok bilik..aduhaiiii jeles yer kamoo...

dah abeh minum susu,eca start  berkaraoke..alamak camna nak buat..pujuk2 kejap ja dia senyap,then karaoke balik,aku pergi mandikan eca then terus hantaq dekat  umah tok qis..ekceli dia ngantok..tapi rumah aku tak dak buai la...

 rumah tok qis dengan rumah aku teramat dekat,tapi disebabkan eca ni dah melalak teruk,aku pergi naik kete..ekekeke..hai bebudak sekarang ni kan,naik keta ja terus senyap..sesampai ja umah tok caq aku
bawa  eca naik stroller,diam je dia
lepas tu si qis ni merajuk lagi,sbb tak bawa dia naik  sekali,merajuk ja qis ni kan...

then aku bawa la qis n eca round2 naik stroller... tok qis  amek eca nak bagi  tidoq..bila masok dlam buai,
perggghhhh budak ni memusin satu buai..
aku try plak..elok aku letak dia pusin2 juga...terus aku pon berzikir dengan sora lunak merdu ni..ekekeke
secara otomatik si eca ni diam,dan lali2 terus lena....
adakah sora aku lunak merdu???
owhhh tidak sebenarnya the power of zikir yang membuatkan sieca ni tidoq lena..lama plak tu dia tidoq...
benda rutin dok buat dekat qis...sampai anak orang pon aku buat juga..hehehehe
fffheeewwwwwwwwwwww

3 comments:

eMMe said...

itu la... baby skrg ni nak tido lam buai la... mcm anak buah saya yg sowang tu jugak la..nak tido buai..takmo tido atas tilam.. and satu lagi, nak kene air cond, pergh! tido punye lena, tak bergerak! demand jugak ek budak 6-7 bln pun dah bijak!

Cik Z@i Pen@nG said...

selamat bkerja #EH dah nk blk dh pong

qaseh muazrina said...

cer snap pic sait nk tgk segak dak mama qis ni pki tudung baru..ekekeke..thx dear sbb membeli then blah dgn i.. :)